War Thunder on sotapeli, joka keskittyy toisen maailmansodan aikaisiin ja jälkeisiin ajoneuvoihin. Se sisältää kolme eri pelimoodia ja pelaaja voi myös itse tehdä oman custom battlensa, johon myös muilla pelaajilla on mahdollisuus osallistua. Syvennymme War Thunderin maailmoihin tarkemmin tässä artikkelissa.
War Thunder näki päivänvalonsa vuonna 2013 ja se kuuluu Gaijin Entertainment -peliyhtiön luomuksiin. Pelissä voit pelata varusteilla, joita on käytetty Espanjan sisällissodan, toisen maailmansodan, Korean sodan ja Vietnamin sodan aikaisiin kalustoihin.
Lisäksi tarjolla on moderneja lentokoneita, merenkulkuvälineitä, helikoptereita ja maavoimien ajoneuvoja. War Thunderissa on myös havaittavissa joitakin PvE-elementtjä, vaikka pelaajat pelaavat pelissä tavallisesti toisiaan vastaan. War Thunder on ladattavissa oheisesta linkistä: download.
War Thunderin pelimodet
War Thunder sisältää kolme eri pelimodet, jotka ovat Arcade, Realistic ja Simulator. Kerromme niistä tarkemmin myöhemmin tässä artikkelissa. Pelaajalla on mahdollisuus luoda itse oma custom battlensa ja siihen voi muutkin pelaajat osallistua.
Taisteluissa pyritään saada vihollisen pistemäärä nollattua ja sen voi tehdä monella eri tavalla. War Thunder kuuluu myös elektronisen urheilun lajiin ja e sport on kasvattanut suosiotaan ja merkittävyyttään merkittävällä tavalla viimeisen vuosikymmenen aikana.
War Thunder – Arcade
War Thunderissa on kolme eri pelimoodia, joista Arcade on niistä kaikista vauhdikkain. Tässä pelimodessa on tehostettu kulkuneuvojen suorituskykyä ja helpotettu vihollisen havaitsemista. Pelaajalla on tässä vain kaksi respawnia, mikä käytännössä tarkoittaa vain kolmea elämää. Poikkeuksena tässä ovat niin sanotut ilmataistelut, joissa pelaajalle ei ole asetettu tämänkaltaisia rajoituksia.
Pelaajalla on mahdollisuus myös hypätä aikarajoitetusti lentokoneeseen tai helikopteriin kesken maataistelun. Meritaisteluissa lentokonetta pystyy lentämään aikarajoituksetta, mutta lentokoneen hankkimiseksi pelaajan täytyy kerätä tarpeeksi spawn-pisteitä.
Pelaaja taistelee Arcade-kamppailuissa pääosin muita pelaajia vastaan, mutta Assault-taisteluissa pelaajan pitää puolustaa valtauspistettä muiden pelaajien kanssa. Valtauspistettä suojellaan tekoälyn ohjaamien vihollisten aiheuttamilta hyökkäysaalloilta.
Maataisteluissa pystyy laskemaan vihollisten pistemäärää, jos vihollisia tuhotaan tai valtauspisteitä vallataan vihollista enemmän. Ilmataistelussa pistemäärää pystyy laskemaan pelityypistä riippuen, kun tuhoaa vihollistukikohtia tai merkattuja maakohteita tai valtaamalla vihollista enemmän lentokenttiä. Ne toimivat samalla periaatteella kuin meritaistelut.
War Thunder – Realistic
Realistic-pelimoden idea on melko samankaltainen kuin Arcade moodin, mutta siitä on yritetty tehdä Arcadea hieman realistisempi. Pelaajan kulkuneuvojen suorituskykyä ei ole ryhdytty tehostamaan ja vihollinen pitää löytää itse. Ilmataisteluiden aikana hävittäjiä edellytetään usein aloittamaan toimintansa lentokentältä.
Realisticin pelimodessa pelaajalla on käytössään loputtomasti respawneja. Tässä täytyy kuitenkin muistaa, että voidakseen harjoittaa respawn-toimintaa toisella kulkuneuvolla, täytyy pelaajan kerätä tarpeeksi spawn pointseja.
Lisäksi huomioitavana on se tosiaasia, ettei samalla kulkuneuvolla voi myöskään harjoittaa respawn-toimintaa. Ilmataisteluissa ei respawn-toiminta ole sallittua laisinkaan ja maataisteluissa pelaajalla on mahdollisuus pelata myös omalla lentokoneellansa tai helikopterillansa. Aikarajoitustakaan ei tässä tapauksessa ole asetettu.
War Thunder – Simulator
War Thunderin kolmas pelimode on Simulator, jonka taisteluista on yritetty tehdä mahdollisimman realistisia. Pelaajalta edellytetään taitoja tunnistaa liittolaisensa itse, mikä tapahtuu kulkuneuvojen perusteella. Pelaaja on lukittu ensimmäisen persoonan näkymään.
Simulator-pelimodessa jotkut mekaniikat pitää suorittaa täysin mekaanisesti, kuten lentokoneen siivekkeiden säätäminen. Muutoin Simulator toimii samaan tapaan kuin edellä mainitut Arcade- ja Realistic-pelimodet.
Yhteenveto War Thunder -pelistä
War Thunderissa on varsin yksinkertainen peli-idea, jossa lennetään joko lentokoneella tai pommittajalla ja ammutaan viholliskoneet alas. Siinä myös tuhotaan maakohteita, siltoja, ajoneuvoja tai vihollistukikohtia. Tapoista saadaan kokemusta ja valuuttaa, joilla on pääsy uusien koneiden tutkimiseen ja ostamiseen.
War Thunderissa on viisi pelattavaa valtiota, jotka ovat Yhdysvallat, Neuvostoliitto, Saksa, Britannia ja Japani. Koneet eroavat toisistaan ja niitä voi käyttää eri tarkoituksiin. War Thunderin sotatantereelle mahtuu yhtä aikaa pelaamaan korkeintaan 32 pelaajaa.