Warframe on sotapeli, jossa futuristiset sotilaat keräävät kokemuspisteitä jatkuvien vihollisaaltojen läpi. Siinä räiskitään ja hypitään ja sen valtteihin kuuluvat sujuva liikkuvuus ja näyttävä visuaalisuus. Paneudumme Warframe-pelin maailmaan tässä artikkelissa tarkemmin.
Warframe mielletään usein suoraksi kilpailijaksi Destiny-pelille, joita yhdistävät futurististen sotilaiden räiskintä ja hyppely. Warframea voi pelata ilmaiseksi ja versio on ollut tarjolla jo melko kauan. Se on ladattavissa oheisesta linkistä: download.
Ilmaisessa Warframe-pelissä on edelleen pientä beata-version mainetta, vaikka peli on ottanut huimia kehitysaskeleita parin merkittävän päivityksen jälkeen. Se on kehittänyt huomattavasti ominaisuuksiaan esimerkiksi liikkumisen, toiminnan ja sisällön osalta.
Warframe tarjoaa suuren määrän aseita, planeettoja, tehtävätyyppejä, vihollisia, lemmikeitä, avaruusaluksia ja vedenalaisia tehtäviä. Pelaaja edustaa Tenno-sotilaita, jonka tehtävä on pitää galaktiset pahikset ojennuksessa. Pelin juoni on saattanut olla hieman lattea sen alkuaskeleissa, mutta uusimman Second Dream -version myötä, pelaajat ilahtuivat Warframen kerronnan vahvuudesta.
Warframen vahvuuksina liikkumisen sujuvuus ja vapaus
Warframe on niittänyt mainetta erityisesti sen tarjoamasta liikkumisen vapaudesta ja sujuvuudesta. Tenno-sotilaat pystyvät hyppimään seiniä pitkin ja liitää ilmassa vauhdikkaasti. Ne osaavat yhdistellä tuplaloikkia taitaviin ponkaisuihin hyödyntämällä mitä tahansa kiinteää pintaa.
Kun pelaaja alkaa päästä kartalle pelin järjestelmän lainalaisuuksiin, alkavat suurehkot kentät tuntua tauttomilta pikamatkoilta. Warframe on onnistunut mainiosti luomaan avaruusninjamaisen tunnetta, mikä on tulosta juuri sulavasta liikkumisesta. Tämä lienee kysyttyä myös e sport -piireissä.
Warframen toiminta sisältää lukemattomien aseiden yhdistelmästä ja käytetystä Tenno-panssarista. Jokainen kategoria sisältää lähes rajattoman määrän valinnanvaraa ja eri aseiden ja panssarien keräily ja päivittäminen onkin periaatteessa Warframen juju.
Omaa varustusta voi alkusarjan jälkeen laajentaa sekä toisiin parantaviin panssareihin että sarjatulta syöttäviin panssareihin. Valinnanvaraa siis riittää, mutta se voi aiheuttaa Warframen kohdalla jopa runsaudenpulaa.
Warframen visuaalisuus saa kiitosta
Warframe voidaan luokitella helposti visuaalisuudeltaan ilmaispelien parhaimmistoon. Eri planeetat poikkeavat selkeästi toisistaan tapahtumapaikoista riippumatta. Warframella on perinteisestä poikkeava visuaalinen tyyli, joka toimii jokaisessa kohdassa mainiosti. Yksityiskohdat on otettu mallikkaasti huomioon ja ne sisältävät vaikuttavia rakenteita.
Eri kentät sisältävät usein samasta suuresta kartasta, jossa auki olevat tilat ja ovet vaihtelevat pelikerroilla. Samat paikat tulevat näin ollen väistämättä vastaan moneen otteeseen, muttei välttämättä saman järjestyksen mukaan. Myös ulkoavaruus ja vedenalainen maailma on toteutettu loistavasti, vaikka niillä on kokonaiskuvassa varsin pieni merkitys.
Eri Tenno-panssarit poikkeavat upeasti toisistaan, eikä niiden kohdalla tyydytä ainoastaan kopioimaan videopeleistä tuttuja muotoja. Monet Tennot ovatkin erittäin eksoottisten ja uhkaavien näköisiä.
Warframen äänimaailma ei yllä visuaalisuuden tasolle
Warframen äänimusiikkia ei voi verrata pelin visuaalisuuteen, muttei se aiheuta sen suurempia pettymyksiäkään. Osa ääninäyttelijöistä tekevät varsin hyvää työtä ja esimerkiksi Alad V:n tyyppisille hahmoille on luotu jopa mieleenpainuvaa persoonallisuutta.
Tarinankerronta ei kuulu Warframen ydinosaamiseen, joten onnistumisia sen saralla ei tapahdu kovin paljoa. Aseet paukkuvat ihan hyvällä tasolla, mutta uskomatonta tehontunnetta ei äänitehosteista ole havaittavissa.
Yhteenveto Warframesta
Warframea voidaan pitää näyttävänä pelinä, joka on maustettu lennokkailla taisteluilla ja loputtomalla varustelukierteellä. Sillä on reilu liiketoimintamalli, joka sallii pelaajien välisen kaupankäynnin, joka on poikkeuksellisen vapaa. Sitä voi ilmaisena versiona suositella melkeinpä kenelle tahansa, joka on edes hieman kiinnostunut joko itse aiheesta tai pelin mekaniikoista.
Kehitettävää Warframe saa hanakkuudesta tarjota informaatiota, mikä piiloutuu teknokielen taakse. Sillä on melko toistava luonne, mutta monipuolisuus ja yleinen viihdyttävyys peittoaa sen varsin hyvin. Lisäksi uusimpia Second Dream -lisäosa on huomattavasti tarinapainotteisempi edeltäjiinsä verrattuna. Pelimaailma saanee siis mielenkiinnolla odottaa, jatkuuko visio myös tulevissa päivityksissä.